30 december

Jaha, snart var detta året slut. Varit ett ganska omtumlande år, med mycket som har hänt. Pappa gick bort den 26 januari, jag fick körkort den 2 februari, jag fick jobb på ISS den 23 februari, pappa begravdes den 25 februari, sen trallade det på ett tag. Fick gå från ISS den sista maj, var arbetslös i cirka två veckor sen ringe de från SAFT och jag började jobba där midsommarveckan. Firade midsommar på Öland med Mathias familj. Jobbade på hela sommaren och den 5 september fyllde jag 20. Har typ handlat på Systemet en gång sen dess. Är bortskämd med att älskling gör det åt mig. Fick gå från SAFT i mitten på november nu och i ungefär samma veva började jag spela med Kristinebergs FF. Har firat jul och nur är vi här. Har hänt massa mer som jag antingen inte kommer ihåg just nu eller helt enkelt inte orkar räkna upp. Hur som helst så har jag älskling och Bella. De är världens underbaraste! Vill aldrig vara utan de två.
Just nu sitter han och Åsa och kollar på någon rysare, Barnhemmet, jag gör allt för att slippa se teven för jag hatar sådana filmer. Vad är det för fel på komedier? Gammal bild men gud så söt!

                      


Julen är över...

Nu var även denna jul över. ulafton blev superbra. Mycket god mat, mycket bra folk och mycket mys. Blev först Mathias föräldrar, sen Gröndal och sist Långemåla, där vi även spenderade natten. Bella var superduktig barnvakt och blev bästis med Vincent, 2½ år. Sötast var när han tog ner en julgranskula och kastade iväg, Bella satte efter den och hämtade den till honom. Så sött! Älskling fick en ukelele av mamma i julklapp. Skithäftigt ju! Sen har vi ätit massa julmat och var på boxningsgala. Mathias bror Daniel skulle boxas. Han vann sin match. Gutt! Något som var häftigt, en tjej som vägde kanske 65 kilo gick upp mot en jättekille på 110kg. Så jäkla häftigt! Och den var jämn, matchen! Det var tufft att se! 
Imorgon är det träning igen. Så jäkla skönt! Får bli bättre på att uppdatera nu och inte vänta typ fem dagar...  


Dan före, dan före dopparedan

Sitter här hemma och snörvlar. Snart är det jul och snart ska vi få mycket tid ihop, jag och älskling. Han ska vara ledig hela elva dagar i jul och nyår. Jag tror han behöver det också, var ledig så pass lite i somras. Jag har en liten segdag idag. Sitter mest och tänker, orkar inte riktigt ta tag i något, men ska ändå ner i tvättstugan senare. Måste dammsuga också och sen är det träning ikväll. Det är nog nyttigt, det behöver jag. Är ju bara två träningar kvar innan Rödsle cup. Ska bli så himla skönt att kanske få börja jobba i januari. Jag är så trött på att gå hemma! Då har vi lite planer, älskling och jag, men det är inget jag berättar om här...

Tittar på teven nu. Messi vann priset som världens bästa spelare. Så himla skönt att inte Zlatan ska vinna allt skit.

Funderar på vad jag ska ha på mig på julafton. Har ingen aning. Älskling ska ha svart skjorta med en smal röd slips till, så jäkla snyggt. Skulle ju vara gutt om man kunde matcha lite i alla fall, men jag har absolut ingen aning om vad jag ska ha på mig, inte en blekaste...

Nej, om man skulle ta sig i kragen och dammsuga lite...


Tatuering

Jag kom precis på att jag inte har lagt upp någon bild på min tatuering här på internet. Så jag tänkte att jag får väl bjussa på en. Har ingen bra bild förutom denna när den är precis nygjord för drygt en månad sen...

             


Jobb

JAG BLEV SÅHÄR GLAD NÄR DE RINGDE FRÅN SAFT OCH FRÅGADE OM JAG KUNDE BÖRJA JOBBA I JANUARI! Lyxhustru är ändå inte min grej, så roligt är det inte att städa, haha... Märk Bella i bakgrunden. I början dansade hon med mig men efter ett tag tröttnade till och med hon...  

              


Dan före, dan före, dan före dopparedan

Sitter här i soffan och snörvlar. Är typ frisk nu, det är bara näsan som ska vara jobbig och lite hosta, men det hindrade inte mig från att träna igår ska träna ikväll och imorgon också. Sen är det Rödsle damcup den 3 januari. Idag ska det städas här hemma, sen ska julskinkan inhandlas så att svärfar kan vara gullig och laga den åt oss. Har ingen direkt julkänsla heller. Konstigt. Det ligger massor av snö, det är kallt, granen är intagen, klapparna köpta och alla tomtar framme, men ändå så vill inte känslan direkt komma. Äsch, har ju fortfarande tre dagar på mig. Siter och kollar på Nyhetsmorgon nu, de slår in julklappar. Hon är helt sjuk, den kvinnan. Jag är glad om pappret är helt när jag slår in mina klappar! Fick lite goa bilder av Åsa från i onsdags när vi var ute och åt, de följer nu och jag skriver senare idag. Puss och kram.


Sjuk

Usch, jag är sjuk. Det är piss! Bara att hoppas jag mår bättre tills på söndag så att jag kan träna. Har jätteont i halsen, huvudet och det slår lock för öronen. Har sovit typ till nu förutom att jag gick en kortis med Bella innan. Hyrde en film igår, jag och älskling. Den heter Månprinsessan, och den var faktiskt väldigt bra. En äventyrsfilm i stuk med typ Narnia, Stardust och den kategorin. Vill ni se en lätt äventyrsfilm så kan jag rekomendera den. Nej, nu ska jag sova lite till...


Bus i snön

Jag tror jag drog en liten vit lögn förut, Bella ÄLSKAR snön. Det spelar ingen roll att man precis har varit ute, hon ställer sig vid ytterdörren med sina små söta ögon och börjar man klä på sig så blir hon helt utom sig av lycka. Söt hund. När man väl är ute och ska busa så bara ställer hon sig och väntar på att man ska kasta eller sparka iväg snö som hon sen bara flyger efter. Hon är så fruktansvärt söt!



Hon är så söt! På vissa bilder ser hon jättefarlig ut och på någon bild räcker hon ut tungan. Nu vill hon ut , igen. Typ fem minuter sen vi var ute ju...


Update

Var ett tag sen jag la in något nu. Har väl varit lite upptagen med praktik träning och en fantastisk utekväll. Vi var ute och åt på Lilla Krogen igår för Mathias föräldrar firade 20årig bröllopsdag. Porslin tror jag det är. De är så gulliga! Det blev mycket god mat. Plankstek, black and white. Det är så det bara vattnas i munnen. Plankstek är så fenomenalt gott! Sedan blev det friterad banan med gladd till efterrätt och lite god dricka när vi myste ner i VIPavdelningen. De fick en jättefin tavla av Mathias, mig, Daniel och Åsa som jag hoppas de blev jätteglada över.
   Just nu sitter jag här och kollar på efter tio där Kenza och Foki är med. Pratar om bloggandet. Har sett det här klippet förut och det är ganska bra. Snön YR utanför. Det är något enormt alltså, helst har man ingen ork att gå utanför dörrren men jag ska nog änåd våga mig ut på stan en stund med svärmor, för hon är ledig idag. Ligger inte den här snön kvar till jul så blir jag förbannad för den har bara kommit i onödan i så fall. Det är värsta stormen typ, träden bara lutar massor. Jag tror inte ens Bella tycker om det här. Hoppas på att Åsa ska skicka några bilder till mig från igår, vore snällt. Tills vidare kommer det lite bilder från idag.


Old pics

I det här inlägget kommer det följa lite bilder från lördagskvällen. Håret ser ut som jag vet inte vad för jag hann inte platta det så det får ni stå ut med. Hade första dagen på praktikplatsen idag. Har suttit i telefon non-stop typ mellan klockan nio och två. Roligt när vissa inte ens vet vad e-post är för något. Jag menar, hallå! 2010, here we come. Ska bara jobba tisdag onsdag den här veckan också, sen är det julledigt. Nu tänkte jag se på Ghost wisperer. Stavning? Mycket bra program. Förresten, tack Åsa för bilderna och att du gick ut med Bella.


Outfit of today

Idag ser man ut såhär:



Ska på praktik idag, på Företagarna. Hoppas man kan se ut såhär. Ska ha en svart cardigan också. Jag tror ju inte direkt att de jag ska ringa till kommer klaga på hur jag ser ut. Är lite nervös, snart dags att ge sig iväg. Så satans kallt ute! Sen ikväll ska vi hem till mamma och äta mat, mums! Bella är slöfock idag. Hon bara latar sig hela tiden... Hoppas Åsa kan gå en promenad med henne idag så slipper älskling åka hem på lunchen.

Tja tja


Rubrik

Sitter man ensam hemma. Mathias har åkte med svärfar och tvättat bilen. Blev en bra kväll igår. Men de blev inte de kläder jag hade tänkt mig, blev istället min lila loosfitklänning. Åsa ska skicka bilder sen så ni får se. Maten blev okej. Inte riktigt perfekt med godkänt. Trivsel sen att bara sitta och dricka vin, lyssna på lite musik och bara mysa. Till och med Åsa drack vin. Jag är stolt! Idag har jag tränat boll. Gick sådär. Lite halvdålig dag idag, men ändå godkänt. Kommer ett inlägg igen när jag fått bilderna från Åsa.
Kram kram


Första snön

Idag när jag vaknade och skulle gå ut med hunden tittade jag ut genom fönstret och bara fylldes med lycka, det snöade!Skrek högt, stackars trötta Mathias, och sprang in till honom och drog upp persiennerna. Flög på moln ut med Bella som blev lika glad hon. Strunt samma att den smälter efter två sekunder, det snöade! Tog en tur ut till Gröndal och sprang lite på tomten. Nu är det dags att städa, snart. Svärföräldrarna ska komma på mat ikväll så då ska det vara snyggt. Mina älsklingar är så söta nu. De ligger på golvet och halvsover tillsammans medan vi lyssnar på julmusik. Någon bra låt som tips?
   Igår var det stan, köpte en snygg klänning att ha på onsdag, tog en fika på Nilssons och sen åkte vi och badade med mamma. Det var guttgutt. De är världens sötaste, mina två gullisar. Jag tror snart de sover båda två. Maten idag blir mormors torsk i ugn med potatismos. Världens goaste fiskrecept! Sen blir det vanlig enkel smulpaj med blåbär och hallon till efterrätt.
   Sitter och funderar på klädsel ikväll. Det blir nog pappas gamla levisskjorta, ett grått brett bälte i midjan och ett par svarta jeans. Det går nog bra, tror jag. Nej, nu måste vi börja städa!



So long friends!


Hemma igen

Har hunnit vara en ganska händelserik dag hittills, faktiskt. Vaknade i Långemåla vid åttatiden gick upp, släppte ut hundarna och tänkte inte mer på det. Gick ut och försökte få in dem. Nej, de ville inte gå in. Såg bara Charlie, ståendes på stenmuren och pep, som vanligt. Tänkte väl att Kajsa var bakom någon knut någonstans. Skit samma, de får väl vara ute ett tag till då... Nästa gång jag går ut, var är Kajsa? *Pling* Det gick upp ett Liljeholmens. Byrackan har stuckit efter ett rådjur eller något i hagen. Skit, skit, skit. Många svordomar flög genom mitt huvud. Ringer älskling, halvt hysterisk, vad nu han ska göra åt att hunden har stuckit när han är fyra mil bort? Lugnar ner mig lite alla fall. Ringer mamma och berättar om hennes skithund och hon bara suckar. Hon säger; behöver du hjälp så ring Carina. Jomen visst, men vad ska hon göra åt att hunden har stuckit? Så jag kopplar Charlie, duktiga Charlie, han får upp ett spår och fullkomligt drar mig genom buskar och snär, över stockar och stenar. Jag inser att det är lönlöst. Hunden är ganska mycket snabbare än vad jag är. På tillbakavägen ser jag det förbannade rådjuret som hon nog har stuckit efter, men ingen Kajsa. Jag beslutar mig att ta bilen och söka vidare lite, men ingen jaktlycka där heller. Kommer hem igen och har precis bestämt mig för att vänta ut åbäket och låta henne komma tillbaka av sig självt. Det tar nog inte ens två minuter så kommer hon galloperandes in på tomten, inte bara nöjd utan SKITnöjd och dessutom dyblöt. Då tycker jag om våran Bella. Frö dum för att sticka, hon är underbar. 
   Har också hunnit vara på arbetsförmedlingen och pratat lite om min praktikplats på Företagarna som startar på måndag. Måste åka upp en sväng till IF Metall sen efter lunch och lösa min A-kassa/ersättning. Att det ska vara så jäkla jobbigt. Kan jag inte bara få ett jobb snart så slipper man allt det krånglet! Finns inget värre än att vara arbetslös, tro mig!  

Tillkommer förövrigt en gammal bild på hundarna. Kajsa till vänster, skithunden! Charlie, som var duktig och hjälpte mig till höger.

           Kajsa och Charlie


Långemåla

Jaha, då var man i Långemåla. Har fixat så pannan brinner, gett hundarna mat och promenerat. Så nu vet jag inte vad jag ska göra. Får slöglo på teven och prata med älskling på telefonen. Det är så sjukt tråkigt att sitta själv, speciellt här för det är man så ovan vid. Mamma brukar ju alltid vara hemma när man är här annars. Hundarna är inte så roligt sällskap heller. Charlie bara gnäller och Kajsa har nog gått och gömt sig. Jag vill bara inte tänka på att sova själv. Uscha! Var det verkligen såhär kall när man bodde hemma. Jag ska ha pelletspanna när jag flyttar till hus. Brr!
Nej, ska inte tråka ut er med massa tråkigt strunt. Bye bye


New day

Jaha, idag ska man till Långemåla och vara hundvakt. Trist att sitta där hemma helt själv. Tur att mamma har många kanaler och många filmer. Första natten utan älskling sen pappa gick bort, tror jag. Får väl gå igenom mitt gamla rum och se om jag hittar någonting roligt där. Stackars älskling. Jourklockan har inte gjort annat en pipit inatt. Han har knappt hunnit lägga sig i sängen förrens han har varit tvungen att åka till jobbet igen. Tror han skulle gå hem tidigare idag. Behöver han så han får sova lite! Gutt med träning igår, redan sugen på nästa träning! Måste boka klipptid också. Får se om jag bara klipper eller om jag ska färga också. Mitt hår är katastrof just nu! JAG HAR TRÅKIGT! Måste städa också. Ska bjuda svärföräldrarna på mat i helgen. Bla bla bla, skriver bara för sakens skull känns det som. Som avslutning bjuder jag på en av mina absoluta favoritbilder på älskling och Bella. Nästan exakt ett år sen den togs.

                       


Bellabus

Kom precis hem. Har varit ute på Gölkärret och busat och tränat lite lydnad med hunden. Hon är världens bästa hund och en underbar kompis. Låter misstänkt ute i hallen, undrar om hon funderar på att vara fräck och äta upp den överblivna korven? Hon är världens goaste hund! Här följer lite bilder på snuttan...



Hon är min underbara Bella. Ser lite farlig ut på vissa bilder men hon är för du för att vara farlig. Hon är bäst! Får visa husse korten när han kommer hem.


Dag två

Strunt samma att jag skriver för mig själv, för det är det jag hittills gör. Kan alltid vara skönt att skriva av mig. Vad ska man göra idag då..? Ska träna sen i eftermiddag men annars är man ganska uttråkad. Orkar inte hitta på något direkt heller idag. Fattar inte folk som tycker det är skönt att gå hemma. Det är det värsta jag vet. Jag får mer gjort hemma när jag jobbar än nu. Skönt alla fall att älskling är jourledig på fredag. Kanske man ska köpa de sista julklapparna.
   Känns som att det blir ganska några julklappar iår, men det är lite skönt samtidigt. Blir en lagom stressig jul ändå. Först ska vi hem till Mathias föräldrar på julfrukost, sen bär det av hem till hans mormor och morfar i Gröndal för jullunch för att sedan fortsätta färden hem till mamma i Långemåla. Får se om vi sover där eller inte. Skönt att slippa köra hem på kvällen men också väldigt skönt att få vakna hemma. Det löser sig nog. Första julen utan pappa. Kom på att jag skrev fel i förra inlägget. Skrev att pappa gick bort januari 2008, felfel, januari iår stämmer bättre. Han blev sjuk januari 2008. Känns konstigt, stackars mamma. Käns det konstigt för mig kan man ju föreställa sig hur det känns för henne... Älskar dig pappa, du är alltid med mig!

Det här är din historia pappa:   
   Det är så hemskt vad fort tiden går. Känns som igår pappa tränade mig i fotboll och var precis som vanligt. Rätt som det är förändras bara livet brutalt. Över en natt känns det som. Rätt som det var låg du där i en sjukhussäng och man såg redan då i ögonen hur stark sjukdomen var. Även om vi hoppades in i det sista att det inte skulle vara det där ordet på C så tror jag ändå att vi alla visste det redan från början. Det tog tid innan diagnosen kom men när den väl kom så kändes det som att snabbspola en film. Helt plötsligt satt vi i Kalmar och du hade fått din första cellgift, och på det kom första smällen. Akutoperation, tarmen hade spruckit. Det var bara du som trodde att du skulle överleva och du fick rätt. Med många sladdar, stomi och syrgas så låg du där i nära två veckor om jag inte minns fel. Det var en kamp, för all medicin förändrade dig pappa, du var inte samma person. Sjukdomen visade verkligen sina sämsta sidor och det var inte ovanligt att man grät. Du grät aldrig, bara vi. Du förstod nog aldrig hur allvarligt det var, pappa. Läkarna förstod inte hur du kunde överleva. Du gjorde det ingen människa skulle klara av. Tiden gick och det var dags för nästa behandling. Valborgsmässoafton, mamma ringer. Det är dags för akutoperation igen. Nu tror inte ens du att du kommer överleva. Det är den värsta kvällen i mitt liv. Inget jag vill gå in närmare på här, men det sitter i hjärtat ska ni veta... Han överlevde, igen. En sådan kämpe, han var, pappa. Sommaren trallade på och du hade så mycket planer. Du ville planera framtiden för du ville inte leva där du var, du ville inte vara sjuk. Du var helt förändrad som person, du var sjukdomen. Du sa saker som du aldrig skulle sagt, du gjorde saker som du aldrig skulle gjort. Hur mycket jag än älskade dig, pappa, så ska jag erkänna att jag var förbannad på dig ibland. Riktigt förbannad. Inte på dig utan på den sjukdomen gjorde dig till. Rätt som det var, var det dags att avsluta cancerbehandlingen, men det visade sig att det inte var det enda problemet. Du var så smal, pappa. En pappa ska inte väga 35 kilo. Du kunde inte äta för stomin, du bodde på sjukhuset, men du hade hela tiden mål. Du var fast besluten om att bli frisk och hade du bara fått äta, pappa. Hade du bara fått i dig maten så hade det kanske gått. Vi hoppades och hoppades, men hela tiden så var det något. Det var en mardröm att se sin pappa så, det var en mardröm att inte kunna göra någonting. Du fick i alla fall vara hemma över jul, pappa, det tror jag var ditt mål, det var en befrielse i allt annat. Den 25e januari ringde mamma. Du var riktigt dålig och det var bara att åka direkt. Du var knappt vid medvetande, du var inte pappa längre. Nästa dag fick jag ett sms av mamma att du tillbringat natten på intensiven men var hysat pigg, du ville alla fall ut och röka. Jag satt på bussen när mamma ringde. Jag visste redan innan jag hade svarat. Jag kommer ihåg exakt var jag var, jag kommer ihåg exakt vad mamma sa och jag bara började gråta, men samtidigt så var det en lättnad. Du led inte längre, pappa. Mathias fick hämta mig på nästa hållplats och vi åkte ner och tog farväl. Det var förmodligen en lunginflammation som tagit dig ifrån det här livet. Du hade överlevt cancer, pappa, men det var en lunginflammation som räddade dig ifrån lidandet. Din begravning var vacker pappa. Många älskade dig och många sörjde. Jag älskar dig alltid pappa och saknar dig enormt mycket. Ska alltid minnas den underbara person du var och mina framtida barn kommer få höra om hur fantastisk morfar de har uppe i himmlen.  

Usch, det var inte alls meningen att det skulle bli ett såhär sentimentalt inlägg, men nu blev det så i alla fall. Avslutar med en bild på pappa och mamma på min student. Bara att han tog sig dit var imponerande.


Ny blogg

Jaha, då har man skapat en ny blogg. Har haft en förut, men inte skrivit på den på länge och bestämde mig för att det behövdes en nystart. Har ju trots allt all tid i världen nu när man är "lyxhustru", eller med andra ord, arbetslös...
   Vem är då jag? En tjej/kvinna/flicka, välj själv, på 20 år boendes i en tvåa i Oskarshamn på Sveriges västkust tillsammans med min älskade kille Mathias och våran goa golden Bella. Jag har en mamma,Marie, boendes i Långemåla och en bror,Simon, boendes i Norrköping. Pappa gick bort  januari 2008 i cancer (vilket jag nog kommer skriva en del om). 
   Det jag tycker om att göra är att vara med min familj och att spela fotboll. Fotbollen är man uppvuxen med sen innan man kunde krypa, pappas "fel". 
   Nu börjar detta kännas som någon konstig kontaktannons, men jag tänkte det kunde vara skoj om ni som läser, om det blir några, vet lite om mig i alla fall. 
Nehe, nu ska jag gå och göra min syssla som lyxhustru, städa... 

// Karin 


RSS 2.0